Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na grzance"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do miski z mięsem mielonym i mieszamy. Dodajemy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Osączamy z tłuszczu.
Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy minimalną ilość oleju. Bułkę kroimy na cienkie kromki. Wykładamy na patelnię i obsmażamy z dwóch stron.
Ser kroimy na małe kwadraciki. Truskawki lub winogrona przekrawamy na pół. Na wykałaczkę nadziewamy kawałki truskawek albo winogron, ser oraz kotlecik a następnie wbijamy w grzanki. Układamy na talerzu.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,25 zł.
Wartość odżywcza porcji 347 kcal Białko 21 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia