Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne smażone, kotlety z mięsem,ryżem i warzywami
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1107
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1107
Składniki
Wykonanie : Ryż (nie parboiled) gotujemy w osolonej wodzie , według przepisu na opakowaniu , odstawiamy aby wystygł . Warzywa płuczemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach Zimny ryż,starte warzywa i przyprawy , dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy jedno jajko , i całość wyrabiamy . Formujemy kotlety zwilżonymi dłońmi , smażymy na oleju . Pysznie smakują z sosem koperkowym, pomidorowym , surówką i smażonymi ziemniakami , posypanymi przyprawą do dań z ziemniaków. Smacznego !!!