Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki mielone z posiekanym szczypiorkiem i młodymi pokrzywami to pomysł na udoskonalenie popularnego mielonego.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2115
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1924
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2115
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1924
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 406
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Szczypiorek i pokrzywy umyć, osuszyć, posiekać. Umyte mięso przemielić w maszynce, dodać odciśniętą bułkę i jajko.
Wsypać smażoną cebulkę, szczypiorek, pokrzywy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dodać 1-2 łyżki bułki tartej).
Zamoczoną w zimnej wodzie łyżką nabierać porcje masy mięsnej, formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.