Kotleciki jajeczne z warzywkami

Przepis dnia 2009-07-22
Kotleciki jajeczne z warzywkami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dzazgusia
Danie bezmięsne

Składniki

Przygotowanie

  1. Kalafior ugotować (jak macie parowar ugotować na parze jest dużo smaczniejszy)

  2. Kotleciki: 9 jaj ugotować na twardo,obrać ze skorupki,zetrzeć na tarce Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę,pieczarki zetrzeć na tarce i wszystko podsmażyć na patelni -gotowe warzywka dodać do wcześniej startych jaj przyprawić do smaku

  3. Dodać jedno surowe jajko i wsypać troszkę bułki tartej Formować kotleciki

  4. Gotowe kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor podajemy z kalafiorem,którego na końcu polewamy lekko tłuszczem z kotletów Życzę smacznego!!! Do kotletów można także dodać zieloną cebulkę ale nie koniecznie...

Składniki
Składniki