Kotleciki jagnięce w winie

Kotleciki jagnięce w winie
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
Najłatwiejszy przepis na wyśmienite danie!

Składniki

Przygotowanie

  1. Górkę pokroiłam na kotleciki. Pół cebuli pokroiłam w kosteczkę, pół zostawiłam do podsmażenia i dekoracji- krojona w poprzek.
    Czosnek i chili posiekałam drobno, a marchew grubo.

  2. W rondelki podsmażyłam pokrojoną cebule z marchewką. Dodałam potem chili i czosnek i tymianek. Na tym podsmażyłam do rumianości kotleciki. Drugą połówkę cebuli podsmażyłam w całości aby się zrumieniła od strony przecięcia.
    Gdy wszytko było rumiane dodałam wino i wodę aby większość była przykryta.

    Dusiłam 1,5 h. Sos sie sam zredukuje, pod koniec doprawiłam go solą.

  3. Podałam z pure. Cebulę rozłożyłam na warstwy.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

KulinarnaChwila 26 listopada 2020
Super;)
Nevermore 26 listopada 2020
Bardzo apetyczne, bardzo :) A u mnie tydzień jarski i zero mięcha do niedzieli ;)
kucharka-amatorka 28 listopada 2020
Już samo zdjęcie zachęca do skosztowania. Pycha!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki