Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki jagnięce i grillowy aromat idealnie pasują do siebie, są łatwe, szybkie w przygotowaniu i rozpływają się w ustach. Sumak dodaje nutkę kwaskowatości, która świetnie w tym daniu się komponuje.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Kotleciki skropiłam oliwą obsypałam przyprawami i przeciśniętym czosnkiem i położyłam na ruszt, bezpośrednio. Żar lepiej aby był średni, ponieważ mięso przy kostce też nie powinno być surowe. Gdy z mięsa, po nakłuciu widelcem, będzie wypływał klarowny płyn , to znaczy, ze są gotowe. A w niektórych krajach jak W. Brytania jedzą krwiste, ale to chyba nie nasza bajka. Podałam z: -pastą z grillowanego bakłażana, baba ganousch - jogurtem czosnkowym - sałatką ziemniaczaną - hummusem - pomidorami z fetą i oliwkami - szpinakiem z czosnkiem i z fetą - chlebkami pita. - sałatką buraczkową.
Smacznego :)