Kotleciki jagnięce

Kotleciki jagnięce
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: fafiatko
soczyste i delikatne

Składniki

Przygotowanie

  1. Na godzinę przed posiłkiem trzeba wyjąć kotlety z lodówki i natrzeć je czosnkiem, przyprawami i oliwą.

  2. Włączam piekarnik na 180 stopni. W czasie gdy się nagrzewa obsmażam kotlety z jednej strony- do przyrumienienia. Użyłam patelni grillowej z metalowa rączka. Potem je odwracam i wkładam z patelnią do piekarnika na około 10 minut. Patelnie przykryłam dodatkowo papierem aby tłuszcz nie pryskał w piekarniku. Można też użyć termometru do mięsa. Kotlety można wyjmować gdy temperatura przekroczy 85 stopni wewnątrz kotlecika.

    Całość wykładam na półmisek, podlewam sosem z pod mięsa i dekoruje owocami granatu. najbardziej smakują z chlebkiem pita, wtedy można nabierać nim sos. Rozpływają się w ustach!

Komentarze do przepisu (10)

Docherro 22 stycznia 2018
mmm...pyszności:)
fafiatko 22 stycznia 2018
dzieki za pierwszy komentarz, to jest naprawde smaczne! mam wrazenei ze polacy nie przepadaja za jagniecina
Docherro 22 stycznia 2018
ja bardzo lubię,,tylko jest bardzo droga i ciężko kupić:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki