Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, zdrowe i lekkie kotleciki z piersi kurczaka oraz kaszy jaglanej z dodatkiem świeżego koperku i aromatycznych przypraw. Idealne na pożywny obiad :)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju rzepakowym - również studzimy.
Piersi z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa wraz z ostudzoną cebulką.
Do zmielonego mięsa i cebulki dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną, posiekany koperek, jajko i przyprawę do kurczaka - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Z powstałego farszu formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej*. * u mnie w wersji bezglutenowej, ale spokojnie można użyć zwykłej.
Uformowane kotleciki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Gotowe kotleciki idealnie komponują się ze świeżą surówką lub sosem czosnkowym
Życzę smacznego! :)