Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,proste TURCJA
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1433
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13118
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1066
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1433
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13118
Składniki
Filet myjemy i mielimy,dodajemy marchew startą na grubych oczkach,jajo,bulke tarta,natke pietruszki,oregano i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy na jednolita mase.Formujemy male kotleciki i ukladamy na blache do pieczenia .Podlewamy woda,dodajemy ziele i lisc laurowy,delikatnie solimy wode.Wkladamy do nagrzanego piekarnika ok.`180 c i pieczemy ok 20-30 min
W rondlu rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy posiekany czosnek lekko przesmażamy,dodajemy teraz cebule i dusimy az cebulka sie zeszkli.Nastepnie dodajemy nasze pomidory doprawiamy sola i pieprzem oraz cukrem,na koniec bazylia i dusimy tak dlugo aby sos sie zredukowal (na koniec polecam dodac lyzke masla dla podbicia smaku)
Wykladamy nasze kotleciki Izmir polewamy sosem ,mozna podawac z ryzem lub jak kto woli