kotleciki gryczane

Przepis dnia 2010-04-19
kotleciki gryczane
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
Dobry sposób na przemycenie kaszy gryczanej rodzince

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować na bardzo miękko,tak samo ugotować kapustę.Do przestudzonej kaszy dodać drobno pokrojoną kapustę ,startą na drobne wiórka marchwewkę,śmietanę ,musztarde oraz bułkę wszystko razem wymieszać i doprawić solą pieprzem i koperkiem .Z gotowej masy formować małe kotleciki , panierować je w bułce i smażyć na oleju.Podawać z ulubioną sałatką.Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

NATIE 14 kwietnia 2010
Fajny przepis. Myslisz ze moznaby je upiec w piekarniku zamiast smzenia? (oszczedzam kalorie) :)
mari 14 kwietnia 2010
Wiolu, jesteś szalenie twórczą kobietką ;) Pozdrawiam! A przepis oczywiście wykorzystam bo u mnie prawie wcale... Czytaj całość »
Wiolu, jesteś szalenie twórczą kobietką ;) Pozdrawiam! A przepis oczywiście wykorzystam bo u mnie prawie wcale nie jada się kaszy gryczanej.
Annuar 15 kwietnia 2010
Kiedyś robiłam podobne kotlety z kaszą i płatkami owsianymi. Smakowały nawet zażartym mięsożercom ;)... Czytaj całość »
Kiedyś robiłam podobne kotlety z kaszą i płatkami owsianymi. Smakowały nawet zażartym mięsożercom ;) Powtarzam się, ale zazdroszczę Twojej Rodzince takich obiadków...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki