Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, soczyste kotleciki za którymi przepadają wszystkie dzieciaki i nie tylko. Świetny sposób żeby przemycić marchewkę, można dodać też inne warzywa: brokuły lub szpinak.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 160
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 406
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 445
Składniki
Marchewkę i cebulę rozdrobnić w maszynce do mielenia lub w blenderze, im drobniej, tym lepiej. Wyjąć i przełożyć do miseczki. Do blendera wrzucić pierś z kurczaka i drobno zmielić. Mięso wymieszać z utartą marchewką i cebulą, dodać jajka i przyprawy, kaszę mannę i dobrze wymieszać.
Na patelnię z grubym dnem wlewamy wodę i zagotowujemy. Wlewamy tyle wody na patelnię, żeby po położeniu na niej kotletów, woda sięgała do połowy każdego kotleta.
Z mięsa formujemy kotleciki i każdy lekko obtaczamy w mące. Kładziemy na gorącą wodę na patelni i dusimy ok. 10 minut z jednej strony. Obracamy i dusimy kotlety kolejne 10 minut z drugiej strony, można dolać trochę wody. Smacznego!