Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny śledź"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Filety moczymy w wodzie. Czas moczenia zależy od stopnia ich nasolenia. Wszystkie przyprawy drobno tłuczemy w moździerzu lub mielimy w młynku, a potem ucieramy z cukrem pudrem.
Śledzie osuszamy, układamy w salaterce. Posypujemy przygotowaną mieszanką korzeni, przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Obraną cebulę kroimy w cienkie plasterki, szklimy na oleju, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Na półmisku układamy warstwę cebuli, na niej pokrojone na porcje śledzie. Przykrywamy przygotowaną cebulą, dekorujemy natką.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 177 kcal, Białko: 14 g, Tłuszcz: 22,3 g, Węglowodany: 7 gŹródło: Rewia