Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewająca zupa z zielonej i czerwonej soczewicy. Doprawiona chilli i korzennymi przyprawami.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy na plasterki. Marchew, pietruszkę, selera zcieramy na tarce (grube oczka). Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa podsmażamy na oleju. Kiedy warzywa nabiorą ładnego koloru zalewamy wodą (lub bulionem). Dodajemy kuskus i obie soczewice - dusimy pod przykryciem do miękkości. Soczewica szybko się gotuje. Co jakiś czas mieszamy.
Na końcu dodajemy przecier, sos sojowy i przyprawy. Jeśli nie macie przyprawy garam masala, to możecie dorzucić: kmin rzymski, cynamon, gałkę, kolendrę, kardamon. Ważne aby miało korzenny posmak. Smacznego!