Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koronkowe naleśniki mają widoczny ażurowy wzór, który robi wrażenie wizualne. Jak je zrobić? To proste! Sekretem jest mocno rozgrzana patelnia oraz niezbyt gęste ciasto, które utworzy piękny, koronkowy wzór.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wszystkie składniki umieść w mikserze i połącz aż ciasto będzie gładkie. Konsystencja powinna przypominać śmietanę.
Mocno rozgrzej patelnię bez użycia tłuszczu. Nakładaj cienką warstwę ciasta. Jeśli chcesz zrobić naleśniki z mocno widocznymi dziurkami (ażurowymi), najlepiej nierównomiernie wlewaj ciasto na patelnię, robiąc zawijasy. Pamiętaj jednak, żeby masa się ze sobą łączyła. Smaż z dwóch stron po kilka minut na średnim ogniu.
Udekoruj koronkowe naleśniki tak jak lubisz, np. cukrem pudrem, dżemem lub słodką śmietaną.