Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z pomidorami i mozzarellą"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20673
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20673
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Orzechy upraż na patelni, zdejmij i ostudź. Pomidorki pokrój na połowy. Duże mozzarelle pokrój na 24 plastry. Umyj liście bazylii i odłóż kilka do dekoracji. Każdy plaster mozzarelli i liść bazylii wsadź pomiędzy połówki pomidorków i przekłuj wykałaczką.
Koreczki porozkładaj na talerzu i udekoruj dodatkowo małymi kuleczkami mozzarelli, przekłutymi wykałaczką.
Połącz ocet, pesto z 2 łyżkami wody. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj oliwę i wymieszaj.
Polej koreczki winegret z pesto i posyp orzeszkami piniowymi. Udekoruj listkami bazylii. Czas przygotowania: 30 minut 200 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień