Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z mielonego"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Składniki
Cebulę obierz, następnie drobno ją posiekaj i zeszklij na maśle. Mięso włóż do miski, dodaj cebulę, dorzuć posiekany czosnek (ząbek). Dodaj jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą (dla nadania odpowiedniej gęstości) i wszystko wymieszaj.
Z wyrobionej masy mięsnej zwilżonymi wodą dłońmi uformuj nieduże kulki, lekko je spłaszcz, a następnie obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, a następnie delikatnie kładź na nim uformowane kotlety mielone. Smaż, aż ładnie zezłocą się z każdej strony.
Z kotlecików zrób koreczki: połóż na nich plasterki sera żółtego, kawałki papryki, a na górze – połówki pomidorków koktajlowych. Zepnij wykałaczkami. Możesz oprószyć pomidorki solą i pieprzem. Podaj na zimno.Źródło: Świat kobiety