Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki indycze w panierce"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Pierś indyka opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, pokrój w grubszą kostkę.
Do jednej miseczki wsyp wiórki kokosowe oraz bułkę tartą, wymieszaj starannie. Do osobnej miseczki wbij jajka, rozkłóć. Dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Kawałki kurczaka kolejno zanurzaj w jajku i obtaczaj w bułce tartej z wiórkami kokosowymi. Ostrożnie wkładaj na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor. Osączone z tłuszczu kawałki kurczaka nadziewaj na wykałaczki. Dekoruj kawałkami marynowanej czerwonej papryki oraz pokrojonymi w plasterki kolbami kukurydzy.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 170 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety