Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Korczak z sosem koperkowym z pikantną nutą"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1022
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1180
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12025
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1022
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1180
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12025
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Koperek umyj, otrzep z wody, posiekaj.
Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj kurczaka, podsmaż ze wszystkich stron. Dodaj czosnek i sos sojowy, wymieszaj, przypraw do smaku. Wlej śmietanę, wsyp koperek, wymieszaj. Gotuj kilka minut, aż sos się zredukuje. Przypraw do smaku.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie