Kopytka z twarogiem na dwa sposoby.

Kopytka   z  twarogiem  na  dwa   sposoby.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Jedno ciasto , a dzięki dodatkom mamy jedne na słodko , drugie z cebulką na słono.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i twaróg przepuszczam przez praskę , wsypuję mąki , dodaję jajko i wszystko dokładnie mieszam. Trochę mąki zostawiam do posypania stolnicy. Ciasto wyjmuję ,dzielę na dwie części. Z każdej formuję wałek lekko zgniatam i kroję kopytka ok. 2 cm.

  2. W dużym ganku grzeję wodę z dodatkiem szczypty soli. Kiedy woda zacznie się gotować wkładam partiami kopytka ok.12 sztuk i gotuję ok. 2 minut.

  3. Na patelni podsmażam cebulkę pokrojoną w kostkę z dodatkiem soli i pieprzu. Na wierzch układam ugotowane kopytka i lekko mieszając podsmażam.

  4. Drugą część ugotowanych kopytek umieszczam w misce , polewam roztopionym masłem i posypuję cukrem.

Składniki
Składniki