Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z sosem pomidorowym po włosku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki w mundurkach gotuję z łyżeczką soli, studzę, obieram. Przeciskam przez praskę, łączę z 10 dag mąki pszennej, z mąką ziemniaczaną, jajkiem i szczyptą soli, zagniatam ciasto. Na posypanej resztą mąki stolnicy formuję wałki o śred. 1,5 cm.
Kroję je na kawałeczki, turlam po stolnicy. Wrzucam na osolony wrzątek, gotuję, aż wypłyną.
Cebulę obieram, siekam, smażę w rondlu na łyżce oleju. Dodaję rozdrobnione pomidory z zalewą i łyżeczkę suszonych ziół. Duszę 10 minut.
Sos łączę ze śmietaną, doprawiam solą oraz pieprzem. Polewam kopytka. Podaje ze startym parmezanem i bazylią.Źródło: 100 rad