Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny obiad z owocami morza w 15 minut.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4796
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 225
Składniki
Nastawiamy wodę na kopytka. W międzyczasie stawiamy patelnie na gaz wlewamy olej ,po chwili wrzucamy jeden ząbek czosnku. Następnie wrzucamy nasze zamrożone owoce morza ,solimy i pieprzymy do smaku . Wszystko to przykrywamy i dusimy około 10 minut.
Po 10 minutach odkrywamy pokrywkę i wyciągamy nasz ząbek czosnku, wlewamy nasze wino ,zwiększamy gaz pod patelnia i czekamy ,aż nam wyparuje wino, od czasu do czasu mieszamy . Następnie wyłączamy gaz pod patelnią.
Do gotującej i posolonej wody wrzucamy nasze kopytka. Gotujemy zgodnie jak na opakowaniu. W zasadzie gotuje się jak wypłyną na wierz kopytka to ,są już gotowe.
Ugotowane kopytka łączymy na patelni razem z naszymi owocami morza , zamieszamy i polewamy jedną łyżką oliwy z oliwek.
Gotowe kopytka z owocami morza przekładamy na talerze i posypujemy pietruszką. Zapraszam na mój kanał na youtube /Mangiare u Ewki na filmik. Smacznego!