Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka z gulaszem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 792
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 64
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 792
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 64
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki ugotuj w łupinach (najlepiej dzień wcześniej). Zimne obierz, zmiel w maszynce. Wyłóż na stolnicę. Dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli i wyrób ciasto.
Przygotuj zgrabne kopytka, ugotuj w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową.
Mięso umyj, pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Przełóż do garnka, dodaj pokrojone papryki, podlej bulionem. Duś 45 minut.Gulasz zapraw mąką oraz śmietaną, dolej wody. Przypraw.
Kopytka rozłóż na talerze. Polej gulaszem. Każdą porcję udekoruj listkami natki.
Porcje 6 Przygot. 95 min Cena 2,15 zł Kalorie 464 kcal
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Takie jest życie