Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowo kopytka przygotowujemy na bazie ziemniaków. W tym przepisie postanowiliśmy zastąpić je cukinią. Zielone kopytka wychodzą niezwykle mięciutkie. Możecie serwować je jako danie główne z parmezanem lub jako dodatek do potraw. Cały proces przygotowania zajmuje niewiele czasu. Koniecznie wypróbujcie!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 152
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Cukinie umyj, odetnij końcówki, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj dwie łyżki oliwy, twaróg oraz pół łyżeczki soli. Składniki zmiksuj na gładki krem przy użyciu blendera.
Do zmiksowanych produktów dodaj mąkę. Wyrabiaj ciasto dłońmi - konsystencją powinno przypominać ciasto na tradycyjne kopytka z ziemniaków.
Wyrobione ciasto podziel na 3 części. Każdą z nich uformuj na kształt wałka. Następnie przy użyciu noża potnij je na kopytka.
Kopytka z cukinii gotuj w osolonej, wrzącej wodzie przez około 15 sekund od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kopytka odcedź. Polej tłuszczem, żeby się nie posklejały. Smacznego!