Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopytka z boczkiem"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 130
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2172
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 130
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj jajko, mąkę, sól, zagnieć. Ciasto może być delikatnie kleiste.
Gotowe podziel na kilka części, stolnicę podsyp odrobiną mąki, formuj wałek, spłaszcz go delikatnie dłonią, krój ukośnie niewielkie kluski. Gotuj kilka minut.
Słoninę i boczek pokrój w kostkę, usmaż na patelni. Dodaj papryczkę chilli. Kluski kładź na talerzu, posyp smażonym boczkiem, słonina i papryką. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień