Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kopytka w pomidorach"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Odcedź je, przestudź i przeciśnij przez praskę. Piure wymieszaj z mąką oraz jajkami. Ciasto posól do smaku i wyrób. Następnie formuj wałeczki na stolnicy oprószonej mąką.
Potnij je na małe kluseczki. Porcjami wrzucaj na posolony wrzątek, gotuj 2–3 min od momentu wypłynięcia (w sumie zajmuje to ok. 15 minut). Gotowe kopytka wyjmij i osącz.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, duś 5 minut. Sos przypraw solą, pieprzem, bazylią oraz słodką i ostrą papryką. Kopytka polej sosem. Posyp startym serem. Ewentualnie udekoruj bazylią.Źródło: Naj