Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka - pyszny dodatek do obiadu
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6038
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6038
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i przecisnąć przez praskę. Dodać jajko oraz mąkę. Wyrobić ciasto. W zależności od ziemniaków mąki można podsypać więcej jeśli ziemniaki będą wodniste. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozwałkować w rulon grubości ok 2 cm. Pociąć na mniejsze kluski. Kopytka gotować we wrzącej osolonej wodzie na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!