Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jędrne kopytka :)
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 130
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 319
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Odsłon: 130
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 319
Składniki
Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy. Studzimy i mielimy maszynką lub przepuszczamy przez praskę. Kopytka wychodzą moim zdaniem najlepsze gdy ziemniaki poleżą do drugiego dnia. Do miski dajemy ziemniaki i resztę składników. Zagniatamy ciasto.
Dzielimy je na kilka części, z każdej tworzymy wałek, kroimy pod skosem na małe kawałki.
W garnku zagotowujemy wodę. Kopytka wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy chwilę do wypłynięcia. Hartujemy je w zimnej wodzie i wykładamy na półmisek
Kopytka można podać z dowolnym sosem, czy np obsmażyć w masełku i bułce tartej.