Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A więc tak : na wczorajszy obiad celowo obrałam więcej ziemniaków aby dziś zrobić obiad, miałam parę spraw na mieście więc trzeba było pozałatwiać, i dlatego dziś szybkie danie. Nie śmiejcie się jeszcze nie umiem dobrze i ładnie układać takiego dania ale z czasem się poprawię obiecuje. Chociaż moim zdaniem to chyba najważniejsze aby smak był dobry i wszyscy byli zadowoleni czyż nie?
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób zapiekankę z ciasta francuskiego i mięsa miel...
Odsłon: 74
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 165
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 81
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 25
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 156
Nie masz pomysłu na obiad? Zrób zapiekankę z ciasta francuskiego i mięsa miel...
Odsłon: 74
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 165
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 81
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 25
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 156
Składniki
Ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego przecisnąć przez praskę lub zmielić maszynką do mięsa o drobnych oczkach.
Do tak przygotowanych ziemniaków dodać jajka i mąkę i dokładnie wyrobić ręką do połączenia się ziemniaków z jajkami i mąką na gładkie ciasto.
Gdy ciasto jest już dokładnie wyrobione podzielić je na trzy części. N stolnicy wysypać mąkę położyć kawałek przygotowanego ciasta zrolować go za pomocą rąk, można zrobić ozdobną kratkę ( z każdym kawałkiem ciasta postąpić tak samo ). Wycinać dowolne kopytka ( ja zrobiłam duże bo nie chciało mi się bawić ).
Na gotującą się osoloną wodę wrzucać przygotowane kopytka i od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu od 2 - 3 minut. Gotowe kopytka wyciągać łyżką cedzakową na talerz.
Kopytka podałam z usmażonym boczkiem, można również podawać z bułką tartą usmażoną na masełku, gulaszem lub kto z czym lubi. Wyszło mi sporo kopytek więc z tych które zostały zostaną podsmażone na rumiano do kolacji lub rano na śniadanie. Nie potrafię opisać wam smaku ale wyszły tak dobre że rozpływały się w ustach.