Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka bez dodatku jajek niewiele różnią się w smaku od tradycyjnych, jednak mogą je bez obaw jeść osoby uczulone na białka. Wypróbujcie przepis i sprawdźcie, która z wersji przypadnie Wam bardziej do gustu.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1425
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj w lekko osolonej widzie. Odstaw do przestudzenia.
Gdy ziemniaki wystygną, za pomocą tłuczka rozgnieć je na gładką masę. Wsyp mąkę, sól i wlej olej, zagnieć ciasto.
Podziel je na 4 części. Z każdej uformuj wałek, następnie lekko spłaszcz go z góry. Odcinaj kawałki ciasta o wielkości 3 cm.
Kluseczki wrzucaj na wrzącą wodę, gotuj od wypłynięcia przez 1 minutę.
Kopytka podawaj polane roztopionym masłem, znakomicie będą również smakować z omastą przygotowaną na bazie wędzonego boczku.