Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kopytka, na obiad podaje z kapusta kiszoną na ciepło oraz żeberkami w sosie, a na kolacje kopytka odgrzewane na maśle z cynamonem i cukrem, mmm pychotka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Szykujemy stolnicę na której przeciągamy przez praskę gorące ziemniaki, pozostawiamy do wystygnięcia. Ostudzone ziemniaki łączymy z podanymi składnikami.
Zagniecione ciasto dzielimy na mniejsze porcje z których robimy wałeczki i nacinamy ostrym nożem. Ciasto może wydawać się klejące w tedy możemy podsypać odrobiną mąki.
Do garnka z osoloną wodą wrzucamy partiami gotowe kopytka. Po wypłynięciu gotujemy przez 2 minuty, nie ma potrzeby mieszania.