Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub maszynkę.
Ziemniaki połączyć z mąką pszenną, jajkami i serem białym. Sól dodać do smaku. Wyrobić do połączenia się składników.
Odrywać porcje ciasta i formować wałeczki. Palcami spłaszczyć wałek i odcinać małe kawałki, ok. 2 cm długości. Jeśli ciasto się lepi podsypać mąką.
Kopytka wrzucać na gotującą się, osoloną wodę i gotować ok. 1 min od wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową. Podawać z masłem lub sosem pieczarkowym. Smacznego.