Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koperty z ciasta francuskiego z brukselką"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1359
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1359
Składniki
Brukselki oczyść. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj na półmiękko. Odcedź. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na równe kwadraty o boku około 10 cm.
Na połowie ułóż brukselki, posyp startym serem. Przykryj pozostałymi kwadratami, brzegi zlep.
Koperty ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Brzegi dekoracyjnie przygnieć widelcem. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie