Koperty naleśnikowe z żółtym serem i szynką konserwową

Koperty naleśnikowe z żółtym serem i szynką konserwową
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Chillnezka
Moja propozycja sycącego i bardzo prostego posiłku, który możecie przygotować w dziesięć minut w sytuacji, gdy usmażycie za dużo naleśników i znudzi się Wam twarożek, dżem czy owoce jako ich wypełnienie. Jeśli lubicie tosty, zapiekanki czy pizzę, to idealny przepis dla Was. Potrzebujecie tylko kilku plastrów sera żółtego i szynki konserwowej oraz mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Składniki

  • 6 "suchych" naleśników
  • 12 plastrów żółtego sera (morski, gouda)
  • 12 plastrów szynki konserwowej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Na środku każdego naleśnika położyć obok siebie 2 plasterki sera, na to 2 plasterki szynki. Zrobić mankiet z tej części placka, która jest najbliżej nas, potem zawinąć do środka boki i złożyć w kopertę.
    Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać przekrojone wpół z ulubionym sosem, keczupem lub bez dodatków. Doskonale sprawdzą się jako lunch w pracy czy przekąska na wycieczce.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 04 lipca 2018
Chili, chili, chili, albo sriracha xD
Chillnezka 04 lipca 2018
Na pewno i z chilli, i z sosem sriracha będzie przepyszne ;-)
Nevermore 04 lipca 2018
Trochę ostrości jest zawsze potrzebne, choć w moim przypadku ta ostrość aluminium nie wyszła mi na dobre i... Czytaj całość »
Trochę ostrości jest zawsze potrzebne, choć w moim przypadku ta ostrość aluminium nie wyszła mi na dobre i wcale nie było mi do śmiechu ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 "suchych" naleśników
  • 12 plastrów żółtego sera (morski, gouda)
  • 12 plastrów szynki konserwowej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
Składniki