Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koperty naleśnikowe z prażonymi jabłkami"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Składniki
Mleko, wodę, sodę oczyszczoną i sól mieszamy z przesianą mąką. Dodajemy jajka. Dokładnie miksujemy, aby ciasto miało jednolitą konsystencję. Na natłuszczonej olejem patelni smażymy jasne naleśniki.
Z obranych jabłek wydrążamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Po pięciu minutach smażenia dodajemy łyżkę cukru. Kiedy cukier się roztopi, a owoce zmiękną, zdejmujemy z ognia.
Naleśniki nadziewamy jabłkami, składamy w koperty i polewamy miodem.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 215 kcal Białko 4,1 g/Tłuszcz 9,2 g/Węglowodany 16,2 gŹródło: Rewia