Kopertki z Indyka

Kopertki z Indyka
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Soczyste kotlety z indyka z dodatkiem serka topionego aż rozpływają się w ustach.

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 serki topione ze szczypiorkiem
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • 10 dag szynki sopockiej
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy solą oraz pieprzem.
    2. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.

  2. 3. Na serku topionym układamy szynkę oraz ser żółty.

  3. 4. Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
    5. Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

  4. 6. Kotlety gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 28 grudnia 2020
Prze świętami kupiłem indyka, bo był tańszy niż kurczak hehe i teraz czeka na swoją kolej. Może na sylwka... Czytaj całość »
Prze świętami kupiłem indyka, bo był tańszy niż kurczak hehe i teraz czeka na swoją kolej. Może na sylwka ;)
Fajne jedzonko, szybkie i pyszne :)
KulinarnaChwila 29 grudnia 2020
zdecydowanie, ulubione kotlety mojego Syna :)
Nevermore 29 grudnia 2020
Lubię jak jest "coś" w środku i czasem się rozpływa, pychotka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 serki topione ze szczypiorkiem
  • 10 dag sera żółtego w plastrach
  • 10 dag szynki sopockiej
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
Składniki