Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie cukinii, ziemniaków i kopru w formie placków. Świetne na danie główne , albo jako dodatek do sosów.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14743
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 351
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1290
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14743
Składniki
Cukinię myję, ziemniaki obieram i płuczę. Koperek bardzo drobno siekam. Na tarce o małych otworach trę cukinię i ziemniaki , solę i odstawiam na 5 minut.Po tym czasie zlewam nadmiar wody. Dodaję koperek, pieprz, jajka i mąkę i dokładnie mieszam. Można jeszcze dodać szczyptę soli.
Na patelni rozgrzewam olej i nakładam ciasto łyżką jak na placki. Smażę z obu stron . Przekładam na chwilę na ręcznik papierowy , aby wchłonął nadmiar tłuszczu.