Koperkowe klopsiki.

Koperkowe klopsiki.
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magelo
Koperek nadaje niepowtarzalny smak i aromat. Klopsiki są mięciutkie, aromatyczne i smaczne.

Składniki

  • mięso mielone z szynki 0,5 kg.
  • jajko 1 szt.
  • bulka tarta 1 lyżka + do obtoczenia
  • koperek 1 pęczek
  • cebula 1 szt.
  • sol szczypta
  • pieprz szczypta
  • majranek szczypta
  • papryka ostra szczypta
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso wkładam do miski Ja kupuję szynkę i mielę ja w domu. Koperek bardzo drobno siekam i dodaję do mięsa. Cebulę obieram i kroję w drobną kostkę , wkładam do miski. Mięso doprawiam , dodaję jajko, bułkę tarta , odrobinę zimnej wody i wszystko dokładnie mieszam. Odstawiam na 15 minut.

  2. Na patelni rozgrzewam olej , formuję z mięsa male kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej i lekko spłaszczam Smażę z obu stron na ciemno złoty kolor.

Składniki
  • mięso mielone z szynki 0,5 kg.
  • jajko 1 szt.
  • bulka tarta 1 lyżka + do obtoczenia
  • koperek 1 pęczek
  • cebula 1 szt.
  • sol szczypta
  • pieprz szczypta
  • majranek szczypta
  • papryka ostra szczypta
  • olej do smażenia
Składniki