Koperkowa pierś pieczona

Koperkowa pierś pieczona
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Gdy koperek obrodzi można go wykorzystać do nafaszerowania piersi z kurczaka...polecam ;)

Składniki

  • Mięso :
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • koperek świeży 1/2 pęczka
  • serek śmietankowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Marynata :
  • olej 3 łyżki
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • koperek świeży 3-4 gałązki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć i naciąć tworząc kieszeń, przyprawić. Środek wysmarować serkiem i dodać pokrojony drobno koperek.

  2. Drobno posiekany koperek połączyć z solą morską i olejem, wymieszać. Piersi obtoczyć w marynacie i pozostawić na ok. godzinę w chłodnym miejscu. Następnie mięso z marynata przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć. Piec ok. 30 min. w temp. 160 stopni.
    Smacznego!

Składniki
  • Mięso :
  • pierś z kurczaka 2 szt
  • koperek świeży 1/2 pęczka
  • serek śmietankowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • Marynata :
  • olej 3 łyżki
  • sól morska 1/2 łyżeczki
  • koperek świeży 3-4 gałązki
Składniki