Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopczyki z francuskiego ciasta"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9853
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 119
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 525
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 68
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9853
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 119
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 525
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 68
Składniki
Kapustę posiekaj. Dodaj przyprawy (bez jałowca). Zalej wodą. Gotuj 30 minut. W tym czasie cebule obierz, posiekaj, usmaż na szklisto na oleju. Fasolę zmiksuj, dodaj do cebuli. Przypraw do smaku i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Kapustę zdejmij z ognia. Wyjmij listki laurowe. Dodaj cebulę z fasolowym musem. Przypraw jałowcem, solą oraz pieprzem. Obierz i posiekaj jajka na twardo, razem z orzechami dodaj je do kapusty.
Ciasto rozmroź, rozwałkuj, wytnij po 8 dużych i mniejszych kółek. Na małych kółkach ułóż kopczyki z farszu. Przykryj większymi krążkami ciasta. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 25 minut w 200 st.Źródło: Tina