Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z borówek"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Borówki opłukuję i osuszam na papierowym ręczniku. Wkładam je do zamrażalnika na dobę.
Następnie borówki mielę w maszynce do mięsa i gotuję na małym ogniu, mieszam z cukrem.
Gdy owoce się rozgotują, dodaję sok z cytryny. Przekładam konfiturę do słoiczków i pasteryzuję ok. 10 min. Odwracam słoiki do góry dnem i zostawiam je do wystygnięcia.
90 min • Porcja 190 kcal • Koszt słoiczka 2 zł • Przepis na 4-5 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie