Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura cytrusowa z whisky"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 116
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 116
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
Składniki
1. Wlej do dużego garnka ok. 1/2 l wody. Wszystkie owoce dokładnie umyj oraz sparz. Skórkę z obranych pomarańczy i cytryn zetrzyj na tarce i wrzuć do garnka. Z grejpfrutów usuń białą błonkę. Pokrój cytrusy w centrymetrową kostkę, a potem włóż do garnka.
Gotuj, aż owoce puszczą sok. Następnie dolej miód, wsyp 3/4 kg cukru i zamieszaj. Zmniejsz ogień do minimum i od czasu do czasu mieszaj, aż będą miękkie i odparuje woda, a konfitura będzie coraz słodsza.
Dodaj po godzinie przyprawy korzenne oraz whisky. Dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę podgotuj.
Czas przygotowania: 1,5 godziny, dla 4 osób.
<strong>Magda i Adam Gendźwiłłowie www.crustanddust.blogspot.com</strong>Źródło: Olivia