Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy omlet z buraczkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Składniki
4 sztuki • : 10 min • smażenie: 15 min • 370 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Wbij jajka do dużej miski. Roztrzep je i wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię teflonową. Na pierwszy omlet podsmaż 1/4 buraczków (minuta), mieszając od czasu do czasu. Zalej je 1/4 masy jajecznej. Smaż na małym ogniu 3-4 minuty, aby masa się ścięła. Przełóż omlet w ciepłe miejsce i kolejno usmaż pozostałe omlety.
Przełóż omlety na talerze. Na każdym ułóż porcję rozgniecionej widelcem fety, posyp rukolą. Podawaj z ciepłymi tostami.Źródło: Olivia