Kolorowy kurczak

Kolorowy kurczak
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
bardzo kolorowe i bardzo smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Na gorącą oliwę wrzucałam w minutowych odstępach: półtalarki marchewki, pokrojoną paprykę, cebulę, pierś kurczaka. Podlałam wodą, osoliłam i dusiłam pod prykryciem ok 10 minut. Po tym czasie dodałam posiekaną natkę pietruszki i mrożony zielony groszek. Można podać z ryżem lub makaronem.

Komentarze do przepisu (11)

Jagoda50 18 marca 2012
I już wiem co jutro bedzie na obiad,lubie takie kolorowe potrawy.Zdjecie na 5.
Jagoda50 20 marca 2012
Zrobiłam tego kolorowego kurczaka na obiad,bardzo dobry,polecam bo warto.
nadbuzanin 21 marca 2012
Bardzo fajny przepis i super że ludzie wreszcie zamiast na oleju smażą na oliwie...diametralnie zmienia ona smak... Czytaj całość »
Bardzo fajny przepis i super że ludzie wreszcie zamiast na oleju smażą na oliwie...diametralnie zmienia ona smak potraw na lepszy. Troszkę mnie martwi mała ilość przypraw , w tym przypadku tylko sól. Ja osobiście dodał bym pieprz i dosłownie szczyptę czerwonej ostrej papryki. Ewentualnie można dodać curry jak ktoś lubi ale to tylko dla amatorów orientu. Ale powtórzę jeszcze raz , bardzo fajny przepis i już wiem co zrobię w sobotę na obiad :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki