Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowy garnek rozmaitości"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Papryki umyj, oczyść i pokrój w dużą kostkę. Cebule obierz, potnij na ósemki. Tymianek opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek. Obierz i posiekaj czosnek. Mięso opłucz, osusz i potnij w średniej wielkości kostkę. Kabanosy natomiast pokrój w ukośne plastry.
2. Bulion zagotuj. Rozpuść w nim pastę ajwar oraz koncentrat pomidorowy. W dużej patelni (którą można wstawiać do piekarnika) rozgrzej oliwę. Zrumień na niej kabanosy i przełóż je na talerz. Na patelnię włóż mięso.
Mieszając co jakiś czas, smaż na dużym ogniu, aż zrobi się rumiane. Przypraw solą, zdejmij z patelni. Na tłuszcz włóż paprykę, cebulę i czosnek. Oprósz solą. Smaż 3 min. Wlej bulion. Wsyp makaron i groszek i tymianek.
Gdy wszystko zawrze, dołóż mięso i kabanosy. Patelnię przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz 20 min (raz zamieszaj).
Wersja jarska
Zamiast mięsa i wędliny, dodaj do bulionu 1 szkl. zielonej soczewicy (moczonej przez noc w wodzie).Źródło: Tina