Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowy barszcz"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Kapustę poszatkuj, por potnij w krążki. Pozostałe warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę razem z boczkiem.
Na patelni rozpuść masło. Zeszklij najpierw por, a później dorzuć boczek.
Wrzuć do gotującego się wywaru. Dołóż pozostałe warzywa (bez kapusty) i dosyp przyprawy. Dopiero 10 minut przed końcem gotowania dodaj wło ską kapustę.
Na koniec zabiel zupę zahartowaną śmietaną i lekko zagęść mąką.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax