Kolorowe spaghetti

Kolorowe spaghetti
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Wyjątkowo pyszne i aromatyczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Urozmaiciłam tradycyjne aglio olio. Wyszło kolorowo i pysznie! Porcję spaghetti na jedną osobę wrzuciłam do gotującej się i osolonej wody. Kiedy makaron był w połowie ugotowany na patelnię wlałam 2 łyżki oliwy z oliwek, na którą (kiedy już była gorąca) wrzuciłam pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę czerwoną. Po chwili dodałam pokrojone w plasterki 3 ząbki czosnku i smażyłam co jakiś czas mieszając. Kiedy czosnek był delikatnie (!) zezłocony, na patelnię wrzuciłam ugotowany, odcedzony makaron, posiekaną zieloną pietruszkę i mieszając podsmażyłam ok 30 sekund. Tak przyrządzony makaron wyłożyłam na talerz i dodałam pokrojone czarne oliwki.

Komentarze do przepisu (4)

nero78 22 listopada 2010
Wygląda smakowicie :)
niezapominajka 22 listopada 2010
Może i dobre, ale osobiście brakuje mi tu jakiegoś sosiku...
Konto usunięte 23 listopada 2010
a tam sosik, ja tez tak lubię, czasami dodaję tylko samą oliwe, zioła i czosnek i wystarczy:))) Ale my jestesmy... Czytaj całość »
a tam sosik, ja tez tak lubię, czasami dodaję tylko samą oliwe, zioła i czosnek i wystarczy:))) Ale my jestesmy makaronożercy.......
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki