Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe roladki z makaronu"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 183
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1809
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Marchewki umyj, obierz, pokrój w słupki. Por oczyść starannie pod bieżącą wodą, drobno posiekaj. Obierz i pokrój w kosteczkę cebulę. Paprykę umyj, osusz, pozbaw nasion. Miąższ drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i krótko obsmaż. Dopraw do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.
W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż płaty lazanii i ugotuj al dente według przepisu. Wyjmij, osącz, układaj pojedynczo na blacie. Pozostaw do ostudzenia.
Na każdym płacie makaronu ułóż porcję przesmażonych warzyw. Zwiń roladki. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż roladki. Posyp startym na tarce żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. na 10-15 minut. Wyjmij, każdą roladkę przekrój ukośnie na pół.
Czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.
Aby płaty lazanii nie posklejały się, wkładaj je do garnka po 3-4 sztuki.Źródło: Świat kobiety