Kolorowe polędwiczki w sosie serowym

Kolorowe polędwiczki w sosie serowym
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Delikatne, kruche, soczyste mięso, faszerowane pieczarkami i papryką.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • Sól
  • Pieprz
  • 10 dag sera żółtego
  • ½ cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • Olej do smażenia
  • Sos 4 sery

Przygotowanie

  1. 1. Mięso rozcinamy wzdłuż, rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz sola.

  6. 6. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórek, chwilę prużymy i studzimy.

  7. 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

  8. 8. Mieszamy razem z grzybami.

  9. 9. Gotowy farsz układamy na środku mięsa.

  10. 10. Zwijamy w roladę.

  11. 11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut
    w 180 ̊C.

  12. 12. Po upieczeniu kroimy w krążki.

  13. 13. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
    14. Wylewamy na dno naczynia.

  14. 15. Układamy mięso.
    16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

babcitereskiciasta 24 maja 2019
Pysznie i kolorowo.:)
Docherro 24 maja 2019
Śliczne:)
pelen_brzuszek 24 maja 2019
jak pięknie podane :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • Sól
  • Pieprz
  • 10 dag sera żółtego
  • ½ cebuli
  • 10 dag pieczarek
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • Olej do smażenia
  • Sos 4 sery
Składniki