Kolorowe kotleciki z fileta indyka

Kolorowe kotleciki z fileta indyka
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku, urozmaicone warzywami podnoszącymi ich smak.

Składniki

  • Mięso mielone z fileta indyka - 35 dag
  • Cukinia - 1/3 szt.
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Ser mozzarella - 7 dag
  • Suszone pomidory - 6 szt
  • Tarta bułka - 3 łyżki
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Musztarda - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa gyros
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą, pieprzem, przyprawą gyros. Cukinię, paprykę umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać do mięsa.

  2. Pomidory pokroić w kostkę. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser, pomidory dodać do mięsa , wbić jajko, dodać musztardę i 1 łyżkę tartej bułki, dokładnie wymieszać.

  3. Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku.

  4. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 08 stycznia
pyszności :)
marianna1289 08 stycznia
Dzięki
Składniki
  • Mięso mielone z fileta indyka - 35 dag
  • Cukinia - 1/3 szt.
  • Papryka czerwona - 1/3 szt.
  • Ser mozzarella - 7 dag
  • Suszone pomidory - 6 szt
  • Tarta bułka - 3 łyżki
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Musztarda - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Przyprawa gyros
  • Olej do smażenia
Składniki