1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy.
3. Każdy płat mięsa solimy i cienko smarujemy sosem barbecue.
4. Połowę mięsa układamy w podłużnej formie do pieczenia, przykrywając dno oraz boki.
5. Z pozostałego mięsa robimy roladki zawijając w środku po trzy pomidorki.
6. Roladki układamy na dnie formy, smarujemy mięso serek śmietankowym.
7. Następnie układamy brokuł i przykrywamy wierzch mięsem.
8. Smarujemy sosem barbecue i pieczemy w piekarniku 35 minut w 180°C.
9. Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
10. Smacznego
Komentarze do przepisu (7)
Super pomysł, biorę :D
Znakomicie i bardzo smakowicie się prezentuje! :)
*Przejdziesz do wersji klasycznej